-

Elérhetőségek

Tóth Szilvia - Érzelmi intelligencia fejlesztő tréner és coach

Cím: 8991 Teskánd,
Petőfi Sándor utca 80.
Tóth Szilvia
+36(30)4002610
További információk

info(pont)tothszilvia(kukac)gmail(pont)com

Bármelyik elérhetőségen, bármikor, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

  

Nyitvatartás

Nyitvatartás

info(pont)tothszilvia(kukac)gmail(pont)com

Bármelyik elérhetőségen, bármikor, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

  

 Legnépszerűbb szolgáltatásaim

Minden, amit a coachingról tudni kellMinden, amit a coachingról tudni kell

A legfontosabb, hogy már az időpont kérés előtt biztonságban érzed magad, hogy ha kapcsolatba lépsz velem, tudd, hogy mire számíthatsz! Ezért gyűjtöttem csokorba a legfontosabbakat!

Mi a coaching?

Egy támogató folyamat, ahol az ügyfél (coachee, kliens) fejlődése érdekében működik együtt a coach és a coachee. A coach speciális eszközök segítségével dolgozik az ügyfél céljainak megvalósulása érdekében. A speciális eszközök legfonosabbika a jó kérdés.

Mivel a fenti leírás nem sok biztonságot ad egy érdeklődő számára, ezért szeretem körülírni a coaching folyamatot egy hasolnattal.

Minden ember utazik valahonnét valahova az élete során. Az utazásunk során rövidebb-hosszabb ideig mellénk ülnek emberek. A coach az az utitárs, aki támogat abban, hogy a legjobb uticélokba jussál el. Mindig szem előtt tartva, hogy számodra mi a legmagasztosabb cél. 

Van, hogy a coach, mint utitárs, csak két megálló közt egy rövid beszélgetésre kell, de lehet olyan is, hogy hosszabb ideig kísér. Aztán mindneki halad a maga útján. Lehet, hogy később össztalálkoztok és így visszajelzsét is tudtok egymásnak adni.

Szóval egy coach segíteni tud feállni, megtenni az első lépsét vagy továbblépni valahonnét. Abban az életszakaszban segít, amiben éppen találkoztok.

Tehát egy coach megoldja az ügyfél problémáját?

Nem, a coach nem oldja meg az ügyfél problémáját. Viszont támogat, alternatívát, más perspektívát mutat, mint ami kirajzolódik az ügyfél fejében.

Néha pilóta módszerrel segít rátekinteni a helyzetre a tisztánlátás érdekében, támogat abban, hogy több alternatívát állítsunk fel egy bennünket foglalkoztató kérdésre, cselekvésre ösztönöz, akciótervet segít kidolgozni a legjobb megoldások mellé. 

Egy vagy több alkalomból áll egy coaching folyamat?

Erre nincs általános szabály. Az én ügyfeleim között már volt olyan, aki egy alkalom után érezte, hogy mit kell tennie. Viszont nem ez az általános. Van akivel három-öt alkalom is elegendő (alkalmanként egy óra), hogy változás következzen be, de van olyan ügyfelem is, akivel hetente egy órát találkozunk, viszont naponta 10 preces telefonhívással ráerősítünk a cselekvési folyamatra.

Házi feladat a coachingban?

Igen, a házi feladatok azt szolgálják, hogy alkalomról alkalomra az ügyfél foglalkozzon a saját fejlődésével. Ezért a coach házi feladatot ad, amit e-mailben el kell juttatni a coach részére a következő találkozó előtt. Erre azért van szükség, hogy a coach is fel tudjon készülni a következő találkozóra.

Mi a coachning helyszíne?

Nekem egy kellemes hangulatú irodám van, ahol az ügyfeleket fogadom. Biztonságos, barátságos légkör. Egy pohár víz, kényelmes fotel, asztal, egy notesz várja a hozzám fordulókat.

Van, hogy az ügyfél kéri, hogy inkább sétáljunk. Ezt is nagyon szeretem. A közeli tisztásra szoktunk elsétálni és közben beszélgetni. A szabadtéri beszélgetéseket mindig bensőségesebb hangulat lengi körül. Főleg life coaching során szeretek élni ezzel a lehetőséggel.

Hogy épül fel egy coaching folyamat?

Mindt mindenben, itt is a célmeghatározás a legfontosabb. Ezt szerződéskötésnek nevezzük. 

Tisztázzuk a legfontosabb szabályokat, elvárásokat egymás iránt és kezdődik a munka.

Alkalomról-alkalomra házi feladatot kap az ügyfél, amivel foglalkoznia kell.

Mindig rátekintünk a célra, hogy haladunk-e annak eléréséhez.

Mi van, ha a cél módosul?

Mivel a coachingot hajthatatlan rugalmasság jellemez, van, hogy időnként újrafogalmazzuk a célt. 

Milyen problémákkal lehet coach-hoz fordulni?

Ha épp az életed valamilyen fordulóponthoz érkezett, mindig jól jön egy külső szem, egy támogató.

Ilyen fordulópont lehet egy munkahely váltás, egy pozícióváltás, egy magánéleti fordulópont, mint a válás, a gyermekek kirepülése a családi fészekből, a vállalkozóvá válás. Vagy éppen egy olyan helyzet, amit nehezen tudsz feldolgozni. Egy konflikutus, egy megbocsáthatatlannak vélt botlás, st. 

Az alábbi esetekben már biztosan tudtam segíteni, felsorolok párat:

 1. Frissen kinevezetett vezető kérte a segítségemet abban, hogy erősítsük a prezentációs képességét.
 2. Apa-fia páros által közösen vezetett cég fejlődése megakadt. Az utódlás kérdése és a generációs különbségek is problémaként kerültek felszínre. Vajon milyen megoldás született?
 3. Húsz éve vállalkozó hölgynek elege lett abból, hogy vállalkozásából „csak” megél. Mindig van pénze belőle, de nincs fejlődési perspektívája. Változtatni akart ezen. Újra tűzzel, motiváltan akarta vezetni a vállalkozását, amiből nem csak megél, hanem anyagi biztonságot is felépít magának.
 4. Elég gyakori megkeresés, hogy alkalmazottak nem jönnek ki munkatársaikkal vagy vezetőjükkel. Ezt is nagyon szépen fel lehet dolgozni a coaching folyamat során.
 5. Másik gyakori helyzet, hogy a munkatársak sokkal nagyobb, több visszajelzésre vágynak, mint amit kapnak. Ennek feldolgozásában is lehet a coaching folyamat során dolgozni. Akiknél ez jellemző, főleg azok a munkatársak egy szervezeten belül, akik az „igáslovak”. Bízom benne, hogy ezzel a jelzővel senkit nem sértettem meg, de szerinem mindenki érti ezt a kategorizálást egy munkahelyi közegben. Ők akik maximálisan teszik a dolgukat, terjes mértékben természetes, hogy jól végzik a munkájukat, soha nem panaszkodnak. Viszont vágyakoznak ők is megbecsülés, elismerés iránt.
 6. Kezdő vállalkozók a hogyan is álljak neki? egyszerű, de hatalmas témát felölelő kérdéssel fordulnak felém.
 7. Nagyon izgalmas terület az időmenedzsment. Hogy legyen időm minőségi életet élni úgy, hogy anyagi helyzetem továbbra is stabil, sőt növekvő legyen?
 8. Önéletrajz írásban és álláskeresés folyamatának támogatásában
 9. Hol keressek számomra megfelelő állást?
 10. Felsőfokú tanulmányai alatt egy hallgatót abban segítettem, hogy minél magabiztosabban és határozottabban viselkedjen vizsgákon. A lámpaláz kezelése is része volt a folyamatnak.
 11. Az egyik ügyfelem azzal forudult hozzám, hogy szeretné megtudni, ki is ő valójában? Kérte, hogy segítsek célt találni az életében! 
 12. Válás után a férj nagyon nehezen tudta összeszedni magát. Ebben voltam segítségére. 

stb,
 

Amit el tudod mondani, hogy nincs két egyforma eset. Az élet újra és újra más helyzeteket produkál. Egyet tudok csak. Amennyiben egymásra képes hangolódni coach és coachee, akkor tud támogatója lenni a problémának vélt dolog megoldásában.

Amennyiben nem kaptál mindenre választ, lépj kapcsolatba velem és kérdezz!

Bármelyik elérhetőségen, bármikor, bátran vedd fel velem a kapcsolatot.

info(pont)tothszilvia(kukac)gmail(pont)com

  

Tóth Szilvia 

érzelmi intelligencia fejlesztő tréner és coach

+36 30 400 2610

Zala vármegye, Zalaegerszeg, Teskánd


Vissza az előző oldalra!
Tóth Szilvia - Érzelmi intelligencia fejlesztő tréner és coach - Magyar