Tóth Szilvia blogja

Az élet nem habostorta? 2021.12.20.

Az élet habostorta, vagy az élet nem habostorta. Melyik az igaz?

Részletek
Motiválni vagy nem motiválni? - ez itt a kérdés 2021.03.23.

Számtalan vélemény van arra, hogy fontos-e egy munkáltatónak, hogy motiváltak vagy nem motiváltak a munkavállalói.

Részletek
Mi a legégetőbb HR kihívás 2021-ben? 2021.03.21.

A világ felfordult és vele együtt a munkavállalók legfőbb mozgatórugói is. Melyek is ezek a mozgatórugók? Hogy tud ezekhez a HR alkalmazkodni? Hogy...

Részletek
Miért jó a coachingban az ÜRES FEJ állapot? - amikor a co... 2021.03.19.

"Nem tudok gondolkozni." "Semmi nem jut eszembe." "Leállt az agyam."

Részletek
Amikor a coach coach-hoz fordul 2021.03.04.

A coach is ember. Amikor nem coach szerepben vagyok, egyre többször felmerült bennem, hogy van olyan elakadásom, amit könnyebb lenne egy támogatóva...

Részletek
Az én aCÉLos füzetem sztorija 3. rész 2020.12.29.

Mi volt az első nagy AHA élményem, ami kétségtelenül igazolta, hogy működik az aCÉLos füzet?

Részletek
Az én aCÉLos füzetem sztorija 2. rész 2020.12.29.

Ebben a részben azt mesélem el, hogy miről is kapta a nevét az aCÉLos füzet.

Részletek
Az én aCÉLos füzetem sztorija 1. rész 2020.12.20.

Közkívánatra! Mi adta az inspirációt az aCÉLos füzethez?

Részletek
Hiedelmeink bűvkörében egy életen át - támogatnak? 2020.06.25.

Tény, hogy hiedelmeink meghatároznak bennünket. Vannak támogató, előre vivő és vannak bennünket hátráltató hiedelmek.

Részletek
Új szakaszba lépett a home office-os életforma 2020.04.29.

Egyre hajtogatják, hogy hamarosan visszatérnek a home office munkavállalók a régi megszokott rendben. Igen ám, de azóta kialakult új szokásokkal m...

Részletek
Bízni vagy nem bízni? Ez itt a kérdés - vezetői dilemmák ... 2020.04.18.

Vezetőként megtapasztalni a home office munkakörnyezetet nagy kihívás mind önismeret, mind vezetői kompetencia fejlesztés tekintetében.

Részletek
Üss vagy fuss? 2020.04.07.

Kimondva vagy kimondatlanul, de mindenki valamilyen stresszben van. Üss vagy fuss! mondja a stressztörvény! Most ütni sem tudunk, hiszen nincs k...

Részletek
Home office - tényleg ördögtől való? 2019.08.23.

Kinek való és kinek nem? Mindenki alkalmas arra, hogy home office-ban dolgozzon? Miért szeretik és miért nem a munkáltatók? Miért szeretik és mié...

Részletek
6 biztos tipp, ami nyomatékosítja állásinterjún, hogy hos... 2019.08.18.

Kétségeid vannak, hogy mit mondj és mit ne mondj állásinterjún? Érdemes őszintének lenni? Vagy érdemesebb azt mondani, amit a munkáltató hallani ...

Részletek
Bruttó 270.000 Ft/hó alapbér vagy a bruttó 350.000 Ft/hó ... 2019.08.04.

Az állásinterjún eljön a bértárgyalási szakasz és te tanácstalan vagy, hogy mit is mondjál? Mennyit érsz? Mennyit ér a feladat, amit csinálni fogsz?

Részletek
A cél és a kitartásod ereje!! 2019.07.13.

Célod van! Van hozzá kitartásod? Van hozzá erőd?

Részletek
Mikor alkalmas az idő arra, hogy változtassak? 2019.06.11.

Majd holnap elkezdem a fogyókúrát. Már késő, hogy elkezdjek félre tenni. Holnaptól egészségesen táplálkozom.

Részletek
Mire elég 20 másodperc? 2019.05.06.

avagy szokásaink, melyek meghatároznak bennünket. - 1. rész Hogyan tudunk új, céljainkat támogató szokásokat felvenni, nem támogatókat pedig elhag...

Részletek
Mi a legfájdalmasabb titok az önfejlesztés útján? 2019.04.30.

Szembe mersz nézni ezzel a kérdéssel? Ha te már a címet elolvasva úgy döntöttél, hogy nem, akkor ne is tedd meg. Amennyiben egy kicsit is kiváncsiv...

Részletek
Pesszimista vagy optimista az újszülött? 2019.04.26.

Cikkem írását a húsvéti ünnepek alatti balatongyöröki kirándulásunk ihlette. Csodás nap volt, a parton rengeteg ember, család, kicsik és nagyok eg...

Részletek
5 tuti tipp, hogyan fogalmazd meg céljaidat! 2019.04.11.

Csak pörögnek a gondolataid arról, hogy neked milyen céljaid is vannak az életben? Magadtól mit vársz el? Nehéz szavakba önteni?Nehéz megfogalmazni?

Részletek

Bízni vagy nem bízni? Ez itt a kérdés - vezetői dilemmák home office-ban

2020. április 18., 13:55

Vezetőként megtapasztalni a home office munkakörnyezetet nagy kihívás mind önismeret, mind vezetői kompetencia fejlesztés tekintetében.

16 éve dolgozom home office rendszerben.

Mindig is sarkalatos kérdés volt nálam a bizalom kérdése. Ugyanis a bizamat megkapni könnyű, de megtartani felelősségteljes döntés. Erről 2019-ben is írtam már. Ki gondolta volna, hogy fél év múlva egy egész ország megízleli az otthonról dolgozás ízét. Aztán majd mindenki eldöntheti tapszatalatai alapján, hogy ez neki tetszik-e vagy sem.

A stay home körülményei között sokan home office munkakörnyezetben dolgoznak. Azok is, akik alkalmasak és azok is, akik alkalmatlanos rá. Miért merem ezt mondani, hogy alkalmatlan? Azért mert sokan most értették meg, hogy a hatékony munkavégzésükhöz nélkülözhetetlen a reggeli elindulás, a munkaba menés, a megérkezés, a reggeli közös kávé, a napközbeni zajok, hatások. És ezek most nagyon hiányoznak sok munkavállalónak. Ezen hatások nélkül nem is tudják azt a hatékonyságot hozni, mint amit megszoktak.

Tehát az leszögezhetjük, hogy ahány munkavállaó, annyi féle képpen reagálnak, viszonyulnak a kialakult helyzethez. A vezetők most nem tudtak mérlegelni, hogy kinél alkalmazzák és kinél ne ezt a foglalkoztatási formát, most ezzel kell gazdálkodni.

Mit tud tenni egy vezető, hogy magát és csapatát is a lehető leghatékonyabban működtesse?

Mit engedhet meg magának egy munkavállaló és mit nem a home office körülmnyei között?

A vezető laza vagy erős kontrolt tartson munkatársainál? Milyen eszközk segíthetők őt ebben?

Vegyük sorra ezeket a fenti kérdéseket.

Mit tud tenni egy vezető, hogy magát és csapatát is a lehető leghatékonyabban működtesse?

Mivel minden másolódik, vagyis a csapat olyan szokásrendet vesz fel, mint amilyen a vezető, ezért fontos, hogy először magunkat tegyük rendbe. Vagyis erősítsük pozitív fókuszba magunkat és azt az erőt, lendületet, céltudatosságot tudjuk sugározni számukra is.

Vagyis:

  • Szabadítsd ki magad a lefagyott lelkiállapotból.
  • Készíts hozzá cselekvési tervet, melyhez tartod is magad!
  • Helyezd és tartsd magad pozitív fókuszban.
  • Légy őszinte önmagadhoz és csapatodhoz is. Az őszinteség és a pozitív fókusz együtt jár. Fontos, hogy őszinte és igaz információkat adjuk jelenünkről és kilátásainkról.Ez oda-vissza igaz, vagyis ha mi adunk a cégünkről, akkor elvárhatjuk és kérhetjük a munkatársainkat is, hogy ők is őszintén számoljanak be dolgaikról. Jelen helyzetben el kell fogadni, hogy a munka és magánélet síkjai olykor fedik, keresztezik egymást. Ezt jó előre tisztázni a felek között a későbbi félreértések elkerülése érdekében.
  • A vállalat helyzetéről akár naponta vagy kétnaponta is célszerű tájékoztatást adni. Ezzel tudjuk fenntartani munkavállalóink bizalmát és biztonságérzését ebben a bizonytalan gazdasági környezetben.
  • Kérj napi jelentést az elvégzett feladatokról. Ez alapozza meg a bizalmat és nyújt biztonságos keretet a munkavállalónak is.
  • Beszélgess, beszélgess, beszélgess.
  • Adj nagyobb dózisban visszajelzést, mint eddig tetted. A munkatársaknak most a közvetlen vezetőtől érkező információ, visszajelzés, dicséret adja a legnagyobb mentális megerősítést. Ne fukarkodjunk vele!

Mit engedhet meg magának egy munkavállaló és mit nem a home office körülmnyei között?

Javaslom, hogy különítsük el az általános körülmények közötti home office rendszert a jelenlegitől. Ugyanis most - ha tetszik, ha nem - a családtagok is otthoni létre kényszerültek, nincs ovi, suli. De van tanulni való, éhes családtagok, stb. Vagyis MOST egy munkatárunk azt jelzi, hogy neki el kell rendeznie gyereketi, szüleit stb, bizony megértéssel kell fogadni vezetőként. Lehet, hogy ez borzolja a vezetőt? Igen, lehet. Viszon akkor is jobb tisztázni a feladatokat, az elvásárokat munkavállaló és munkáltató között, mint fejünket a homokba dugni. Ha valamiről nem beszélünk, attól még létezik. Jobb tisztázni, mint saját magunk belső gondolatai által különböző feltételezésekbe bonyolódni. Mire is gondolok? Arra, hogy egy vezető előtt azok a képkockák ugranak be, hogy munkaidőben a munkatársai sütnek-főznek, olvasgatnak, tévéznek, vagy bármi más. Közben pedig ott feszül a gép előtt a munkatárs, mert nehezen tudja felvenni az otthoni munkavégzés ritmusát.

Amennyiben a vezető fordít rá energiát és minden munkatársával külön-külön tisztázza az egyedi igényekhez igazodó munka keretrendszerét, pl hánytól hányig tud a munkájvával foglalkozni, mikor nem pl. ebédidő környékén, akkor mindenki helyzetbe hozza magát, tudja a kereteket, jogokat és elvárásokat és csodásan működő rend közé helyezték a home office rendszerét.

A vezető laza vagy erős kontrolt tartson munkatársainál? Milyen eszközk segíthetők őt ebben?

Véleményem szerint nem laza vagy erős, hanem rendszeres és következetes kontrol a legfontosabb. Ez ad biztonságot mindenki részére. Erre nagyon jók a reggeli videómeetingek, vagy a hétindító vagy hétzáró beszélgetések. 

Fontos, hogy szabályokat állítsunk fel ezekhez is. A napindító meetingek feltétlenül a munkát helyezzák fókuszba, míg a hétindító vagy hétzáró beszélgetéseknek sokkal inkább kötetlen hangulata lehet.

És milyen eszköz segítehi még a vezetőket? 

Én erre a  legalkalmasabbnak a napi teljesítmény és eredmény táblázat vezetésté tartom.. Ami tartalmazza a munkaidő hosszát félórás bontásban és mellé rendelve az elvégzett feladatokat és elért eredményeket. Ezzel tudjuk nyomonkövetni munkatársaink teljesítményét. Arra viszont vigyázzunk, ha ezt valakitől kérjük a csapaton belül, akkor mindenkitől kérjük, napi riportolással.

Ha ezekhez tartjuk magunkat sokat tudunk tenni munkatársaink mentális jóllétéért a home office munkakörnyezetben is.

------------

Zala megye, Zalaegerszeg, Teskánd

Tóth Szilvia business coach és tréner


Hozzászólások

Plurbug@benjaminmail.xyz2022. szeptember 18., 10:05
how fast does doxycycline work Veterans should undergo a comprehensive health examination immediately after they leave active duty and the results of such exams should be available to clinicians both inside and outside of the VA to ensure continuity of care.
avetill@benjaminmail.xyz2022. szeptember 14., 17:21
can tamoxifen cause cancer Diagnostics Basel.
avetill@benjaminmail.xyz2022. szeptember 13., 00:22
side effects of tamoxifen in females
Etewatone@benjaminmail.xyz2022. szeptember 09., 22:27
The secondary outcomes included conception, pregnancy, pregnancy loss, ovulation per cycle and per participant, changes in hormonal metabolic parameters, changes in quality of life, changes in symptoms of anxiety and depression, changes in acupuncture credibility assessments, and adverse events AEs. where can i buy clomid over the counter
Fluescefe@benjaminmail.xyz2022. szeptember 08., 23:27
It has an affiliated registered investment adviser, which serves as the subadviser to an exchange traded fund cheapest cialis generic online Some online pharmacies offer the option to consult with a doctor online without a face to face discussion
Fluescefe@benjaminmail.xyz2022. szeptember 07., 00:48
Prescription-free generic ED drugs 135 orders placed on August 31, 2022 Estimated express delivery date Monday 12 Sep cialis generic 5mg
Woubcomma@benjaminmail.xyz2022. szeptember 06., 15:12
generic cialis from india Sildenafil citrate a
Woubcomma@benjaminmail.xyz2022. szeptember 04., 22:28
Comparative data on the efficacy of tadalafil and tamsulosin cheap cialis generic online Fellas riot at large Chicago Christmas party
Anideri@benjaminmail.xyz2022. szeptember 04., 16:29
Indigestion and heartburn can be a common side effect of all ED medications, and not just Cialis priligy medication Retail price 287
Anideri@benjaminmail.xyz2022. szeptember 03., 00:01
This information is for informational purposes only and is not meant to be a substitute for professional medical advice, diagnosis or treatment how to buy priligy as a child If you do not follow the instructions in this resource, your doctor or APP may stop prescribing your penile injection medications and supplies
Shiepsy@benjaminmail.xyz2022. szeptember 02., 11:12
As if the breathtaking displays of the terrain and dwellings aren t enough, Van Bork also begins some pan shots with abstract architectural designs abruptly jutting out from behind incomplete shadowy formations, resembling more a German expressionist painting than an ancient, deserted town built into the rock best place to buy cialis online reviews Doctors and nurse practitioners on the Roman platform depend solely on the information you provide during your visit and via secure chat, phone, or video
Shiepsy@benjaminmail.xyz2022. augusztus 31., 20:45
Upping your dosage will increase your chances of experiencing both the mild and serious side effects we mentioned previously including priapism safe cialis online
Summalt@bernardmail.xyz2022. augusztus 21., 06:56
Is Cephalexin Resistant Against Mrsa stromectol kaufen
ophtqrrec@satisfaction-2003.store2022. augusztus 17., 14:47
подъемные столы
[url=https://gidravlicheskiye-podyemnyye-stoly.ru]https://gidravlicheskiye-podyemnyye-stoly.ru[/url]
jtscrrayd@satisfaction-2003.store2022. augusztus 17., 05:01
стол с подъемным механизмом купить
[url=https://gidravlicheskiye-podyemnyye-stoly.ru]http://gidravlicheskiye-podyemnyye-stoly.ru[/url]
utrvbllin@satisfaction-2003.store2022. augusztus 12., 01:44
подъемник мачтовый
[url=https://podyemniki-machtovyye-teleskopicheskiye.ru]https://podyemniki-machtovyye-teleskopicheskiye.ru[/url]
dekzjdsbq@satisfaction-2003.store2022. augusztus 10., 03:26
подъемник телескопический
[url=https://podyemniki-machtovyye-teleskopicheskiye.ru]http://www.podyemniki-machtovyye-teleskopicheskiye.ru/[/url]
vxbglneeu@satisfaction-2003.store2022. augusztus 02., 17:39
рохля электрическая
[url=https://samokhodnyye-elektricheskiye-telezhki.ru]http://samokhodnyye-elektricheskiye-telezhki.ru[/url]
kqkpsymng@satisfaction-2003.store2022. július 30., 00:02
электро рохля с подъемным механизмом
[url=https://samokhodnyye-elektricheskiye-telezhki.ru]https://www.samokhodnyye-elektricheskiye-telezhki.ru/[/url]
Audibra@benjaminmail.xyz2022. július 28., 12:34
[url=https://buycialikonline.com]cialis on sale in usa[/url] Lasix Pharmacy Takes Paypal Payment
qowocnlcu@ratatatata.ru2022. június 25., 10:51
штабелер электрический
[url=https://elektroshtabeler-kupit.ru]https://www.elektroshtabeler-kupit.ru[/url]
atohelp@topnewmail.xyz2022. április 17., 08:46
[url=https://bestadalafil.com/]generic cialis online[/url] Kamagra Dzlbrd Power Pill 100 Cialis Omkmnc ketoconazole miconazole Tinea capitis Scalp Children Areas of scaling with hair loss pruritus Direct microscopy Woods lamp if hairs fluoresce Microsporum spp. https://bestadalafil.com/ - Cialis


Hozzászólok


* A kiemelt mezők kitöltése kötelező!

!
!


Vissza az előző oldalra!
Tóth Szilvia - Érzelmi intelligencia fejlesztő tréner és coach - Magyar